Nieuwlandparc 309 D, 2952 DD Alblasserdam
Offerte Service

Mechanische ventilatie vervangen, reinigen en kopen

Dagelijks even een raampje open zetten is niet in altijd mogelijk, en vaak ook niet voldoende om constant van een gezonde, frisse luchttoevoer verzekerd te zijn. Mechanische ventilatie is in dergelijke situaties een uitstekende oplossing. Paraat Service en Onderhoud vertelt u graag meer over het belang van luchtverversing en de voordelen van mechanische ventilatie.

Het belang van luchtverversing

Wanneer een ruimte niet voldoende geventileerd wordt, zal er vervuilde lucht gaan circuleren. Dit brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee, die voor uiteenlopende klachten kunnen zorgen. Hierbij kunt u denken aan hoofdpijn, luchtwegproblemen, geïrriteerde ogen, infecties en huidirritaties. Daar komt bij dat ‘oude’ lucht veel minder snel opwarmt dan verse lucht. Een goed geventileerde ruimte is dus niet alleen beter voor uw gezondheid, maar zorgt ook dat u op uw stookkosten kunt besparen.

Mechanische ventilatiesystemen

Bij een mechanisch ventilatiesysteem wordt er een speciale ventilatiemotor geïnstalleerd, die via ventilatieroosters en luchtkanalen lucht wegzuigt uit bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en het toilet. Bij de meeste uitvoeringen is de hoeveelheid af te voeren lucht in te stellen met een regelknop. Het is bij mechanische afzuiging wel van belang dat er een vrije luchttoevoer in de ruimtes is via ramen en/of ventilatieroosters. Dit om te voorkomen dat er onderdruk in huis kan ontstaan, en er schadelijke gassen uit bouwmaterialen en kruipruimtes vrij kunnen komen.