Nieuwlandparc 309 B, 2952 DD Alblasserdam
Offerte Service

Mechanische ventilatie vervangen, reinigen en kopen

Dagelijks even een raampje open zetten is niet in altijd mogelijk, en vaak ook niet voldoende om constant van een gezonde, frisse luchttoevoer verzekerd te zijn. Mechanische ventilatie is in dergelijke situaties een uitstekende oplossing. Paraat Service en Onderhoud vertelt u graag meer over het belang van luchtverversing en de voordelen van mechanische ventilatie.

Het belang van luchtverversing

Wanneer een ruimte niet voldoende geventileerd wordt, zal er vervuilde lucht gaan circuleren. Dit brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee, die voor uiteenlopende klachten kunnen zorgen. Hierbij kunt u denken aan hoofdpijn, luchtwegproblemen, geïrriteerde ogen, infecties en huidirritaties. Daar komt bij dat ‘oude’ lucht veel minder snel opwarmt dan verse lucht. Een goed geventileerde ruimte is dus niet alleen beter voor uw gezondheid, maar zorgt ook dat u op uw stookkosten kunt besparen.

Mechanische ventilatiesystemen

Bij een mechanisch ventilatiesysteem wordt er een speciale ventilatiemotor geïnstalleerd, die via ventilatieroosters en luchtkanalen lucht wegzuigt uit bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en het toilet. Bij de meeste uitvoeringen is de hoeveelheid af te voeren lucht in te stellen met een regelknop. Het is bij mechanische afzuiging wel van belang dat er een vrije luchttoevoer in de ruimtes is via ramen en/of ventilatieroosters. Dit om te voorkomen dat er onderdruk in huis kan ontstaan, en er schadelijke gassen uit bouwmaterialen en kruipruimtes vrij kunnen komen.

 

 

Mechanische ventilatie en onderhoud

Ja, ik wil meer weten over mechanische ventilatie!

Om ervan verzekerd te zijn dat er niet alsnog vervuilde lucht gaat circuleren, is het van belang dat alle filters, roosters en luchtkanalen jaarlijks worden gereinigd. Dit doen we bij Paraat Service & Onderhoud in combinatie met een controle, zodat we de werking van het systeem kunnen checken en eventuele versleten onderdelen tijdig kunnen vervangen. Zo’n jaarlijkse controle en reiniging is overigens ook van belang om eventuele geluidsoverlast te voorkomen, en om ervoor te zorgen dat uw ventilatiesysteem zo zuinig en efficiënt mogelijk blijft werken. Achterstallig onderhoud kan ertoe leiden dat uw ventilatiesysteem minder goed gaat werken, dus we raden aan om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten voor uw ventilatiesysteem. Indien gewenst kunt u de jaarlijkse onderhoudsbeurt tegelijk inplannen met het onderhoud van uw CV-ketel.

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van een mechanisch ventilatiesysteem, of wilt u bij ons een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt? Neemt u dan contact op met Paraat Service & Onderhoud in Alblasserdam. We zijn u graag van dienst!